Aktuella priser uppdaterat 2023-06-19
Helger och högtider betyder ofta alkohol, och med det att bilen får ställas. Att du inte får köra efter att ha druckit säger sig självt, men när du kan köra hem dagen efter är inte alltid lika självklart. Med en alkoholmätare får du en indikation på när det är okej att sätta sig i bilen igen.
Testade alkoholmätare
- Ace One
- Alcosense Excel
- Alcosense Pro
- Alcosense Ultra
- Dräger 4000
- Dignita AM7000
- IBA Check Digital
- Äldre tester
Kan visa fel
Men det gäller att se upp när du köper en alkoholmätare. Det skiljer nämligen mycket mellan de olika alkomätare som säljs till privatpersoner (de billigaste är i det närmaste oanvändbara). Olika standard, prisklasser och varierande mätresultat gör det svårt att veta vilken som faktiskt fungerar.
Polisen är försiktigare i att uttala sig om alkomätare för privatpersoner och menar att det är upp till var och en att avgöra om det är något man behöver.
– Men det är inget vi kan rekommendera. Alkoholmätare kan visa fel och i slutändan är det den som kör fordonet som är ansvarig, sade Göran Bolinder vid trafikpolisen i Stockholm när vi intervjuade honom till vårt förra test av alkomätare.
Att fastna i en blåskontroll och hävda att den alkomätare du själv testat med visade att du blåste under gränsen 0,1 promille (blodprov är 0,2 promille) håller alltså inte som ursäkt. Men om du har en bra, godkänd mätare som är rätt kalibrerad, har du ändå en bra fingervisning på om när du kan sätta dig i bilen igen.
Olika alkomätare
Det finns i dag massor av alkomätare för personligt bruk. Allt från usb-minnesstora mätare för några hundralappar, till rejäla pjäser för många tusenlappar. Här är några saker att hålla utkik efter.
Standard
EU har tagit fram två standarder för alkoholmätare. Observera att det är frivilligt att följa dessa standarder, så du kan inte ta för givet att alkomätaren som säljs följer någon av dessa.
* SS-EN 16280:2012 – för privat användning.
* SS-EN 15964:2011 – för professionell användning.
Kalibrering
För att en alkomätare ska fungera som det är tänkt måste den kalibreras. Detta är en process som måste göras ungefär en gång om året och kostar runt 500 kronor. Se till att den mätare du köper är färdigkalibrerad.
Bränslecell eller halvledarcell?
Det finns två typer av metoder som alkomätare använder för att mäta alkoholhalten: bränslecell och halvledarcell. Bränsleceller upptäcker alkohol, medan halvledarceller mäter bristen på syre i utandningsluften. Bränslecell är utan tvekan det du vill ha om du är ute efter en seriös mätare, då resultatet är mer tillförlitligt. Bränslecell är också det som används i polisens mätare, samt alla seriösa mätare i dag.

Tänk på detta när du blåser
Om du tar en klunk öl och sedan blåser, eller väntar för kort tid innan du blåser, kommer du få helt galna resultat. Du bör vänta i minst 15 minuter, gärna längre, mellan senaste kontakten med alkohol och till att du blåser i mätaren.
Dessutom är det viktigt att det är luften djupt ner i lungorna som mäts, inte den direkta utandningsluften från munnen. Det är därför du behöver blåsa några sekunder i seriösare alkomätare som inte mäter första luften som kommer ut.
Så gjorde vi testet
- Vi tog in de populäraste alkomätarna i olika prisklasser och jämförde dessa mot varandra. Som referens hade vi mätaren Dräger 6820 som är den alkomätare polisen använder.
- Vi testade fem olika nivåer när vi blåste: nyktert, samt efter en, två, tre, fyra öl och fem öl (0,5 liter, 5,3 procent). Innan varje blås väntade vi tjugo minuter.
Mätresultat
Ace One
Det här är den andra billiga mätaren som ingår i testet, även den inköpt hos Amazon. Vi kan läsa följande produktbeskrivning: ”Med ACE One köper du inte en partyskämt, utan en exakt mätenhet. Dess höga noggrannhet har visats i en studie från det tekniska universitetet i Wien, där ACE One skär med 98,6 procent precision.”
Omdöme
Positivt
- Enkel att använda
- Konsekventa mätvärden
Negativt
- Saknar certifiering
- Småsvajig precision
Vilket tekniskt universitet som avses har vi aning om. Precisionen är det också si och så med. Mer om det senare. Som mätare betraktat känns den mer gedigen än IBA Check. Gränssnittet påminner mycket om Dignita från Kjell & Company.

En signal ljuder när det är dags att blåsa. Om du av någon anledning inte hinner blåsa måste du börja om från början. När du väl blåser ljuder en signal och på skärmen visas ett antal streck, som på sin höjd indikerar att den genomströmmas av din utandning. Resultatet visas sedan med tydliga siffror.
Ace One är inte tillnärmelsevis lika dålig som IBA Check. Resultatet ligger konsekvent högre än referensmätaren, men värt att beakta är att mätvärdena hela tiden ligger i samma spann, ingen av utandningarna renderade extrema toppar eller dalar. Ace One är också en mätare som erbjuder kalibrering. I paketet medföljer till och med instruktioner var den ska skickas.
Efter 0,50 liter öl visar tre blås 0,13, 0,14 och 0,14 promille, det högt, men inte mycket högre än Alcosense Excel. I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille. Mätvärdena är dock konsekventa.
Vid högre promillehalter var resultatet också bra. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar Ace One 0,84, 0,79 samt 0,75. Referensmätaren visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79.
Det är återigen värden som ligger inom spannet för vad de dyrare mätarna visar. Trots sina resultat måste vi ändå påpeka att Ace One inte använder sig av bränslecellsteknik för att mäta alkoholkoncentrationen i utandningsluften, istället förlitar den sig på en elektrokemisk sensor, som oftare används för att mäta koncentrationen av giftiga ämnen i luften.

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: Ace One
Standard: Ingen
Skärm: 1,3 tum
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris:926 kronor hos Amazon Sverige
Alcosense Excel
Den billigaste, om 1 700 kronor kan anses som billigt, av mätarna från Alcosense är Excel. Liksom de andra två Alcosense-mätarna är den snyggt och pedagogiskt designad och mycket lättanvänd. Efter att ha satt i batterierna och knappat in inställningar för datum och land med mera är det bara att sätta igång och blåsa. Resultatet presenteras sedan direkt på den tydliga färgskärmen.
Omdöme
Positivt
- Enkel att använda
- ISO13485-certifierad
- Konsekventa mätvärden
Negativt
- Kan bli “sensormättad”
Excel saknar dock en del funktioner som de dyrare har. Den har exempelvis ingen grafisk guide som guidar ditt utblås, den visar inte heller beräknad tid tills du är nykter. En funktion alla Alcosense har är något som kallas för “sensormättnad”. Sensormättnad kan påverka alkoholmätare, inklusive polisens, och uppstår när extremt höga alkoholnivåer blåses direkt in i sensorn. Normalt händer detta när ett andningstest utförs strax efter att man har druckit, när alkohol fortfarande finns i munnen. Sensorn blir då överbelastad, och så kallad ”mättnad” uppstår.

Tester som görs efter detta kan vara opålitliga tills sensorn har återställs. För att du inte ska få felaktiga resultat går Alcosense Excel/Pro/Ultra in i ett skyddsläge som gör att sensorn kan återhämta sig innan ytterligare tester tillåts, detta för att säkerställa att potentiellt opålitliga avläsningar inte uppstår. Det här kan ta 24 timmar. Låt således inte någon blåsa ”på skoj” direkt efter att de har druckit, framför allt inte om du själv måste använda alkoholmätaren.
Resultatet från Alcosense Excel är bra. Resultatet efter en öl ligger väldigt nära referensmätaren. Efter 0,50 liter öl visar tre blås 0,12, 0,1 och 0,1 promille. I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille.
Vid högre promillehalter var differensen större, men det rör sig inte om några enorma skillnader. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar mätaren 0,87, 0,92 samt 0,97. Referensmätaren

visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79. Jämfört med modellerna Pro och Ultra visar den en högre promillehalt. Men om du har 0,87 eller 0,84 i promillehalt ska du ändå inte sätta dig bakom ratten. Och återigen, hellre för mycket än för lite.
Det här är en billigaste av Alcosense produkter, men resultaten av utandningsproverna visar ändå att den är att lita på. Detta, parat med ett bra pris, gör den till ett bra köp.
Omdöme
Den enklaste modellen från Alcosense gör vad den ska utan krusiduller och fanfarer. Resultatet från testerna ligger hela tiden väldigt nära referensmätaren, vilket innebär att du kan lita på att den här visar rätt. Ett bra pris gör det hela inte sämre.

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: Alcosense
Standard: ISO13485
Skärm: 1,8 tum
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris:Kostar 1 799 kronor hos Kjell & Company
Alcosense Pro
Enligt tillverkaren är det här en av de mest avancerade mätarna på marknaden, om man tar priset i beaktning. Alcosense Pro mäter alkoholhalten i utandningsluften med en bränslecellsensor. Den har en timer som räknar ut på ett ungefär när du är nykter.
Omdöme
Positivt
- Enkel att använda
- ISO13485-certifierad
- Konsekventa mätvärden
Negativt
- Aningen dyr
Den är redo att börja användas i princip med detsamma. Innan du kan börja blåsa måste du ställa in tid och datum. Här är det noga med att skriva in rätt datum. Anledningen är att mätaren måste kalibreras inom en ett visst antal månader. Den är aningen tjockare än Dignita, men samtidigt liten nog att enkelt få plats i fickan eller väskan.

Alcosense Pro har en funktion kallas ”blow coach”. När du blåser i den slår skärmen om till två små horisontella staplar som visar hur länge du ska blåsa samt hur hårt du ska blåsa. Vid första anblicken kändes det mer som en gimmick, men den fyller faktiskt sin funktion väl. Avläsning av utandningsluften sker när det passerat en liter luft. Det är således en snabb mätare. Gränssnittet i Alcosense Pro är dessutom på svenska. Om du inte har alkohol i blodet visas resultatet mot grön bakgrund, om du har alkohol i blodet, men under den inställda promillegränsen, visas det mot gul bakgrund och om det överstiger promillegränsen visas det i rött. Smart och enkelt.
Resultatet från Alcosense Pro måste anses vara bra. Resultatet efter en öl ligger väldigt nära referensmätaren. Efter 0,50 liter öl visar tre blås 0,11, 0 och 0 promille. I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille.
Vid högre promillehalter var differensen större, men det rör sig inte om några enorma skillnader. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar mätaren 0,82, 0,85 samt 0,88. Referensmätaren

visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79. Återigen, hellre för mycket än för lite och oavsett ska du inte sätta dig vid ratten om promillehalten överstiger 0,1.
Alcosense Pro levererar sålunda mätresultat som definitivt får anses vara tillförlitliga. Att den sedan är väldigt enkel att använda, med sin grafiska blåsinstruktion, gör inte saken sämre. Det här är en snabb och pålitlig alkoholmätare som vi kan rekommendera. Visst kostar den, 2 500 kronor, men att betala för kvalitet, framför allt när det rör sig om den här typen av produkt, är inte ett problem i våra ögon.
Omdöme
En bra mätare som levererar godkända och konsekventa resultat varje gång vi blåser i den. Det enkla handhavandet, svenskt gränssnitt med tydligt färgmärkta varningssignaler gör att vi kan rekommendera den.

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: Alcosense
Skärm: 1,8 tum
Standard: ISO13485
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris:Kostar 2 599 kronor hos Kjell & Company
Alcosense Ultra
Den enda skillnaden mellan Alcosense Pro och Ultra är storleken på bränslecellen och att du får med mängder av munstycken. Principen är att ju större bränslecellen är, desto mer precisa och jämna blir resultaten. Den billigaste mätaren Alcosense Excel har en bränslecell på 64 mm2, mellanmodellen Alcosense Pro har en bränslecell på 121 mm2 och toppmodellen Alcosense Ultra har en bränslecell på 200 mm2.
Omdöme
Positivt
- Enkel att använda
- ISO13485-certifierad
- Konsekventa mätvärden
Negativt
- Dyr!
Alcosense Ultra har också ”blow coach”-funktionen. När du blåser i den slår skärmen om till två små horisontella staplar som visar hur länge du ska blåsa samt hur hårt du ska blåsa. Avläsning av utandningsluften sker när det passerat en liter luft. Det här är också en snabb mätare. Gränssnittet i Alcosense Ultra är också på svenska.
Du kan ställa in vilket land du ska besöka och på så vis automatiskt få rätt promillehalt som gäller. Om du inte har alkohol i blodet visas resultatet mot grön bakgrund, om du har alkohol i blodet, men under den inställda promillegränsen, visas det mot gul bakgrund och om det överstiger promillegränsen visas det i rött.

Det finns även några andra smärre skillnader mellan modellerna. Excel har exempelvis ett mindre minne för tidigare testresultat och saknar guidning vid inblås. Den kan heller inte visa uppskattad återstående tid tills det är okej att framföra ett fordon igen. Ultra går att ansluta till en dator för att lagra testresultat på denna, har fler medföljande munstycken och ett medföljande fodral att förvara mätaren i.
Men det mest intressanta är den större bränslecellen som ska ge ett mer exakt resultat. Lustigt nog återspeglas det inte i testet, där Alcosense Pro är den som ligger närmast referensmätaren, Dräger 6820. Därmed inte sagt att det här är en dålig mätare. Resultatet vid låga mängder konsumerad alkohol ligger absolut inom felmarginalen.
Resultatet från Alcosense Ultra är bra. Resultatet efter en öl ligger väldigt nära referensmätaren. Efter 0,50 liter öl visar tre blås 0,11, 0 och 0 promille. I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille.
Vid högre promillehalter var differensen större, men det rör sig inte om några enorma skillnader. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar mätaren 0,84, 0,87 samt 0,9. Referensmätaren visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79. Återigen, hellre för mycket än för lite och oavsett ska du inte sätta dig vid ratten om promillehalten överstiger 0,1.
Det här är en alkoholmätare som presenterar promillehalten på ett snyggt och instruktivt sätt. Den guidar dig så att du inte blåser fel, har ett smidigt format och viktigast av allt ett tillförlitligt resultat. Men vi kan inte se någon anledning till att köpa den här, när lillebror Alcosense Pro ligger närmre referensmätaren och kostar 1 000 kronor mindre.

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: Alcosense
Standard: EN16280
Skärm: 1,8 tum
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris:Kostar 3 799 kronor hos Kjell & Company
Dignita AM7000
Från Kjell & Company har vi Dignita AM7000, en alkomätare som använder elektrokemisk bränslecellsteknik. Den är försedd med en skärm som tydligt redovisar resultatet efter din blåsning. Till skillnad från Dräger 4000 är den inte certifierad för professionellt bruk, utan uppfyller endast EU-standarden EN16280. Mätaren drivs av två batterier (medföljer).
Omdöme
Positivt
- Enkel att använda
- Uppfyller vissa EU-krav
- Konsekventa mätvärden
Negativt
- Krångligast att använda
Liksom de övriga mätarna är Dignita redo att användas på en gång. Den här alkoholmätaren var den där vi var tvungna att blåsa flera gånger för att få ett resultat. Det var inte många gånger som den lyckades på första försöket. Det är också den mätare som kräver längst utandning av alla mätarna.

Resultatet som levererades var dock helt okej, visserligen visade den nästhögst promille av alla efter en öl (0,50 liter öl med en alkoholhalt 5,3 procent). Men vi ser inte det som ett problem. Hellre en mätare som visar för mycket än för lite. Efter 0,50 liter öl visar tre blås 0,12, 0,1 och 0,1 promille. I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille.
Vid högre promillehalter var differensen högre, men det rör sig inte om några enorma skillnader. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar mätaren 0,78, 0,62 samt 0,63. Referensmätaren visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79. Att påvisa lägre promillehalt än vad referensmätaren gör vid fem öl, vilket givetvis inte är bra. Men den visar tillräckligt exakta resultat vid lägre promillehalter. Du ska inte heller framföra ett fordon oavsett om du har 0,63 eller 0,79 promille i blodet.
Vi anser att mätresultatet är tillförlitlig, men att handhavandet, särskilt utandningen, var krångligast av de vi testat. Men den har det överlägset smidigaste formatet och slinker lätt ned i fickan.
Kalibrering rekommenderas en gång per år. Något som är enkelt att göra då du kan beställa en förfrankerad påse via Dignita. Alkoholmätaren levereras i ett praktiskt fodral med två munstycken.

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: Dignita
Standard: EN16280
Skärm: 1,3 tum
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris: Kostar 1 995 kronor hos Kjell & Company
Dräger 4000: Proffsig alkoholmätare godkänd av EU
Dräger 6820 är den alkomätare som polisen använder och referensmätaren i det här testet. Dräger 4000 är företagets mindre, billigare variant som riktar sig till privatpersoner. Men det är på inget vis en budgetmätare, då den går loss på 2 500 kronor. Den uppfyller standarder för både privat (EN16280) och professionell (EN15964) användning.
Omdöme
Positivt
- Enkel att använda
- Uppfyller EU-krav
- Konsekventa mätvärden
Negativt
- Ingenting särskilt
Dräger 4000 kan användas i samma stund du packar upp den och sätter i batterier. Du behöver dock kalibrera om den en gång om året.
Dräger 4000 är ungefär hälften så stor som Dräger 6820, det gör den enkel att ta med sig. Den är dessutom lika enkel att använda. När du ska blåsa trycker du igång den och väntar ett par sekunder. Sedan blåser du i några sekunder tills ett klickljud hörs. Vänta ytterligare några sekunder innan resultatet räknats ut.

Den här mätaren gav ett genomgående jämnt resultat, som dessutom ligger närmast referensmätaren. Efter 0,50 liter öl (alkoholhalt 5,3 procent) visar tre blås 0,08, 0 och 0 promille i Dräger 4000. I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille.
Vid högre promillehalter är differensen något högre (men det viktigaste är ju trots allt att se om du

klarar 0,1-gränsen), men det rör sig inte om några enorma skillnader. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar mätaren 0,83, 0,82 samt 0,86. Referensmätaren visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79.

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: Dräger
Typ: Bränslecell
Standard: EN15964, EN16280
Skärm: 1,3 tum
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris:Från 2 799 kronor via Prisjakt
IBA Check Digital
När vi gjorde testet ville även testa ett par riktigt billiga alkoholmätare. Vi köpte två stycken från Amazon Sverige, IBA Check Digital är en av dem.
Omdöme
Positivt
- Ingenting
Negativt
- Allt!
När vi packar upp den kan vi nöjt notera att det följer med ett tiotal utandningsrör, en liten väska att förvara den samt en sladd för att ladda den via usb. Men så fort vi klämmer på IBA Check Digital är det slut på förnöjsamheten. Det är en väldigt plastig historia med en skärm som visar siffror i lcd-stil.
När det gäller funktioner blir vi inte heller imponerade. Den kan spara de tio sista mätningarna. Det är allt. Men det är trots allt inte utseendet som är viktigast, vi är mest intresserade av hur väl den mäta alkoholkoncentrationen i blodet.

Resultatet är en katastrof. Efter 0,50 liter öl visar tre blås 0,18, 0,18 och 0,19 promille, det är alldeles för högt, I referensmätaren uppmäts vid samma tillfälle 0,07, 0 och 0 promille. Siffrorna är förvisso höga, men spridningen avmätresultatet var inte stort. Det skulle bli värre.
Vid högre promillehalter var resultatet direkt verklighetsfrämmande. Efter fem öl (5 x 0,50 liter, 5,3 procent alkoholhalt) visar mätaren 0,82, 0,4 (!) samt 0,84. Referensmätaren visar i sin tur 0,75, 0,76, samt 0,79. Vid fyra öl var resultatet ännu tvivelaktigt: 0,17 (!), 0,33, 0,72. Att jämföra med referensmätarens 0,55, 0,64, 0,6.
Det går inte att lita på den alkoholmätaren. Att ett företag som Amazon ens säljer den här typen av skräp är helt uppåt väggarna. IBA Check Digital hör inte hemma på den svenska marknaden. Faktum är att den inte hör hemma på någon marknad. Det här är rent ut sagt en livsfarlig mätare som till och från visar alldeles för låga resultat.
Amazon borde ta sitt ansvar och lyfta ut alla produkter i det här kategorin som inte uppfyller EU:s regelkrav. Det är också uppseendeväckande att så alkoholmätare hos Amazon är billigt skräp!

Specifikationer
Testad: Maj 2022
Tillverkare: IBA Check
Standard: Knappast…
Skärm: 1,3 tum
Färdigkalibrerad: Knappast
App: Nej
Pris:390 kronor hos Amazon Sverige
Äldre tester av alkoholmätare
Alkoholmätarna nedan testade vi 2018, men de går fortfarande att köpa. Uppdaterad mjukvara, priser, med mera kan ha skett efter testtillfället.
Kala FCA35
Kala FCA35 är en alkoholmätare som är klassad enligt EU-standarden EN-16280:2012, vilket betyder att den enbart får användas för privat bruk och inte professionellt. Det avspeglar sig också i priset. Med en prislapp på runt 1 300 kronor är den inte den billigaste i testet men samtidigt inte heller den dyraste.
Omdöme
Positivt
- Rimligt pris
- Automatisk avstängning
Negativt
- Något ojämna mätningar
Enheten kommer färdigkalibrerad (du behöver dock kalibrera den en gång om året) och du kan ta ett av de sex medföljande munstyckena och börja använda den direkt. Dess första starka kort är hur enkel den är att använda. Sätt bara igång den och vänta tills det att den är klar. Sen blåser du i munstycket tills det klickar till – några sekunder senare vet du om du bör köra eller inte. Ett snabbt tryck på on/off-knappen och mätaren laddar om, redo för en ny omgång. Den har även automatisk avstängning, så om du lämnar den orörd så stängs den av av sig själv.

I vårt test mäter den aningen ojämt, men inte oroväckande annorlunda i jämförelse med referensmätaren (Dräger 6820) (åtminstone inte till en början). Efter 0,5 liter öl (alkoholhalt fem procent) så ger tre blås 0,29, 0,28 och 0,28 i uppmätt promillehalt – vilket är strax över referensmätaren som ger 0,25, 0,25, 0,24 promille. Så fortsätter det. Efter fyra stycken halvlitersöl mäter referensmätaren 0,81, 0,86 och 0, 89 promille medan denna ligger strax över (Hi, 0,91, 0,94).

“Hi” är mätarens indikation på att den uppmätta nivån är för hög för att mätas, vilket för denna enhet ligger på 1,0 promille. Alla värden över kommer visas som just “Hi”. Självfallet är dessa långt över vad som är lagligt för bilkörning, så om du är ute efter en mätare för att bara se den lagliga körgränsen är det inget problem. Mätaren tar även längre tid på sig att ställa om efter ett genomfört test ju mer alkohol du har i blodet.

Specifikationer
Testad: April 2018
Tillverkare: Kala
Standard: EN-16280:2012
Färdigkalibrerad: Ja
App: Nej
Pris: Kostar 999 kronor hos Clas Ohlson