Fullproppad Android-telefon? Här är 5 snabba sätt att frigöra utrymme
Den här guiden är baserad på Android 8 Oreo. Beroende på telefontillverkare och gränssnitt kan menyvalen och vägen till rätt inställning (för tips 1-2) heta eller se annorlunda ut.1: Rensa ut all cachelagrad data
När du använder dina appar samlar de på sig mängder av information och små filer som du egentligen aldrig behöver. Sammantaget kan det handla om flera gigabyte, så att ha som vana att rensa appcachen lite då och då är vårt första tips.Vill du kolla upp hur mycket cache en specifik app norpat åt sig hittar du detta under Inställningar > Appar (välj app här) och sedan trycker du på Lagring i menyn som dyker upp. Under rubriken Cacheminne finns sedan alternativet Rensa Cacheminne, som städar upp i den aktuella appen och frigör utrymme.

Du kan också rensa hela klabbet rätt av, om du vill, och detta gör du genom att ta vägen Inställningar > Lagring > Cachelagrad data. Ett tryck på den rubriken medför frågan om du vill radera cachelagrad data i alla appar. Bara gör det!
Fullproppad Iphone? 16 snabba sätt att frigöra utrymme i IOS
2: Ta bort gamla nedladdningar

Precis som i fallet med en pc eller Mac har din Android-telefon en mapp som samlar alla nedladdningar du gjort. Här tenderar det att hamna en massa jox du aldrig kommer ägna en tanke åt igen (pdf:er som råkat laddas ned av misstag är en klassiker), och således kan du frigöra en del utrymme genom att gå igenom mappen.
3: Gör dig av med säkerhetskopierade bilder

En av de fina funktionerna med Googles nya fotoapp är möjligheten att göra automatiska backuper mot Drive.
Så fort ett gäng bilder backats upp kan du gå in i Foto för att ta bort dem lokalt. Väl på plats i appen trycker du på menyikonen (tre vertikala linjer) högst upp till vänster och väljer Frigör utrymme. Om du tagit backup på dina bilder kommer Foto nu att berätta exakt hur mycket utrymme du kan spara genom att använda funktionen. Sedan är det bara att åka!
4: Radera nedladdade kartor i Maps

Möjligheten att ladda ned lokala kartor inför en kontrollerad dipp i internetuppkopplingen är guld värt på bilsemestern. När du väl lämnat platsen gör de däremot inte lika mycket nytta, så då kan det vara läge att rensa. En enskild offline-karta kan nämligen sno åt sig över en gigabyte i utrymme.
För att kontrollera hur mycket plats dina offline-kartor tar upp kan du dutta på menyikonen i Maps och sedan välja Offlinekartor. Under varje sparad karta står det hur mycket utrymme som gått åt. En dutt på respektive karta är allt som krävs för att få upp alternativet att ta bort den.
5: Säg adjö till appar du tappat intresset för

Visst är det skönt att kunna ladda ned appar till telefonen på distans från en dator? En av nackdelarna med detta är att luren snabbt tenderar att bli full när beteendet blir till en vana.
En bra grej med Googles Play-butik är att du numera kan få en översikt över vilka appar du slutat använda. För att komma till denna katalog går du in i Play, trycker på menyikonen och väljer Mina appar och spel. Här går du vidare till Installerade appar och sorterar dem sedan efter Användes senast. Snabbt blir de gamla syndarna utsläpade i solljuset för ditt delete-finger att agera på. Notera att du även kan sortera denna katalog efter storlek om du så behagar.
Använd molnet
Google Foto
En av de vanligaste anledningarna till en din mobil blir överfull är att den är full med bilder och video. Och visst känns det motigt att ta bort ögonblicksbilder från failjemiddagar och resor? Det finns därför en uppsjö med molntjänster att lagra bilderna i istället, så du får plats med nya bilder och minnen!En av dessa tjänster som dessutom är helt gratis är Googles Foton. Med Foton går det snabbt att lagra alla bilder på Google Drive direkt från mobilen. Till skillnad från andra appar går det dessutom snabbt att komma åt bilderna från webbläsaren med ditt Google-konto.
Ladda ner till Android
Läs mer: photos.google.com
Onedrive
Microsofts tjänst Onedrive erbjuder 1 TB i lagringsutrymme, vilket borde räcka för de flesta som bara vill spara sina Iphone-bilder och klipp. Tjänsten saknar dock det smidiga tillvägagångssätt som Google Photos och Icloud har.Ladda ner till Android
Läs mer: onedrive.live.com
Dropbox
Dropbox gratisversion erbjuder ynka 2 GB molnlagring, så de flesta kräver något lite större. Att uppgradera till Dropbox Plus kostar 9,99 euro i månaden. Då ingår 1 TB och smidigare mobilbackup.Ladda ner till Android
Läs mer: dropbox.com
G Cloud
G Cloud är smidigt och enkelt att använda, klicka bara på vilka mappar du vill lagra och så fixar appen det när du är ansluten till ett nätverk. Dock kommer gratisabonnemanget enbart med 1 GB data, vilket vi tycker är lite snålt.Ladda ner till Android
Läs mer: https://gcloud.zoolz.com/