Fler hörlurstester:
- Bästa trådlösa hörlurarna (in-ear)
- Bästa on-ear-hörlurar
- Bästa hörlurar för träning
- Bästa brusreducerande hörlurar
- Bästa billiga hörlurar (on ear)
- Bästa billiga hörlurar (in ear)
Jlab Go Air Pop
Det börjar med ett sms, en bild och ett glatt ”jag har ett par billiga hörlurar du kan testa!” från vår chefredaktör. Jag ska alltså återigen vandra nedför avenyn ”sunkljud”, som jag gjort flera gånger tidigare – det är bara att läsa nedan redan gjorda tester.Hur som helst, Jlab Go Air Pop levereras i en klatschig kartong och ser i alla fall okej ut. När allt papper är avlägsnat håller jag ett litet svart hörlursfodral som inte bara är av plast utan även känns otroligt plastigt. Och lätt. Du laddar fodralet genom att fälla ut en usb-flärp som är invikt på undersidan.

Inuti ligger två par hörlurar som i princip inte väger någonting. När du stoppar in dem i öronen första gången upplyser en röst om att de är i parkopplingsläge. Jag öppnade bluetooth-inställningarna på min Iphone och anslöt till dem – inga problem alls.

Du kan också glömma att använda hörlurarna i en bullrig miljö. Passformen är sådär, det läcker inte ljud i parti och minut, samt att brusreducering lyser med sin frånvaro. De är försedda med någon slags touchkontroll som jag aldrig lyckades begripa.
Däremot låter samtal helt okej, men personen jag ringde upp klagade på att ljudet led av en aning distorsion.
Men va fasen, de kostar 300 spänn. Om du vill lyssna på podcast, ljudböcker eller inte har något större krav på ljudkvalitet vid musiklyssning då kan du köpa ett par Go Air Pop.
Betyg 2 av 5

Pris: 299 kronor hos Amazon
Vokmon TWS-02
Hörlurarna från Vokmon levereras i ett grått plastigt etui som, tro’t eller ej, är än mer plastigt på insidan. Inuti denna plastorgie döljer sig ett par – vad annars? – plastiga true wireless-hörlurar. När de plockas ut ur sitt etui, med viss svårighet då det är hala som tusan, och fästs i örat hörs en röst hojta något på kinesiska. Vi är inte säkra, men vi tippar på att det som sägs är i stil ”hörlurarna är nu på”, men vi vet inte.

Väl i örat kopplas de enkelt till telefonens bluetooth. Det sker dock inte per automatik á la Apples Airpods, här måste du öppna inställningar och genomföra parkopplingen manuellt. När det är avklarat är det bara att ta fram manualen… som inte finns. Vi lyckades dock lista ut hur man pausar, hoppar fram eller tillbaka en låt. Det hela sker genom att toucha utsidan av hörlurarna. Nackdelen med detta är att det är lätt hänt att du avbryter ett samtal om du till exempel vill peta hörlurarna till rätta. Men vi antar att det är en vanesak.

Ljudmässigt är det trots all sin plastighet helt okej. Visserligen har den ingen brusreducering, men med tanke på priset låter det trots allt tämligen bra. Behöver du ett par hörlurar när du vill lyssna på en ljudbok eller liknande fungerar de alldeles utmärkt. När vi ringde vår ljudexpert, Ante ”bra grejer” Bergsman, för att fråga hur samtalet lät i hans ända fick vi svaret ”aningen dovt ljud, men det är helt okej!”.
Där har ni det. Ett par true wireless, utan brusreducering, som låter helt okej för dryga 200 kronor.

Pris: 233 kronor hos Amazon Sverige
Streetz
När vi trodde att det inte kunde bli mycket sämre än Coioc S50, se testet nedan, då dyker hörluren Streetz upp och slår oss med häpnad. Men vi tar det från början. Etuiet är tillverkat i matt plast och känns…tja, plastigt. När vi lyfter på locket vaknar hörlurarna till liv och börjar avge ett blinkande sken. Om vi ska vara ärliga ser det rätt trippy ut. Att få hörlurarna ur etuiet är inte helt enkelt. De är svåra att få grepp om, men har du små fingrar är det lugnt.

Hörlurarna har samma matta plastmaterial och känns allt annat än gedigna. De väger i princip ingenting. Det har ingen brusreducering, vilket vi kan förstå med tanke på priset, men de är inte heller riktiga in-ear, utan de hänger utanpå örat. Detta medför att det läcker in ljud från omgivningen.
Men det stora problemet är ljudet som emanerar ur Streetz. Eller avsaknaden av det. Streetz har ingen bas. De är bara diskant och mellanregister, vilket innebär att musik låter anskrämligt. Vette fasen om det inte var bättre ljud ur en transistorradio anno 1967! För samtal är det acceptabelt, men inte mer och kräver att du befinner dig i ett relativt tyst rum. Är du ute och promenerar på stan lär du inte höra mycket.

Att para Streetz med telefonen var allt annat än smidigt. Den ena hörluren kopplade glatt upp sig medan den andra vägrade. Efter 4-5 försök fick vi ”ljud” ur bägge. Men med tanke på ljudkvaliteten gjorde det inte oss gladare.
Nä, Streetz är, som vi professionella testare säger, askassa! Ni har blivit varnade.

Pris: 309 kronor hos Elgiganten
Yobola T2 Pro
Nästa hörlur till rakning är för oss det okända märket Yobola. De är har lånat vilt av Apples estetik, för att inte säga kopierat den rakt av, med sin hörlurar T2 Pro. Till skillnad från Coioc-hörlurarna här ovan är dessa inte in-ear, då de snarare hängs vid hörselingången.
Utseendemässigt är det inte mycket att säga. Etuiet är vitt. Hörlurarna är vita med små dioder som lyser när de är igång. När de lyfts ur etuiet hörs en liten röst säga ”power on”. Parkopplingen är ingen lyxupplevelse á la Apple eller Samsung, men det är inga som helst problem att koppla ihop dem med en Ipad. Den sammanlagda tiden hörlurarna och etuiet kan sprida ljud är ungefär 25 timmar. Etuiet laddas via en medföljande usb-c-sladd.
Ljudmässigt är de okej. Musik låter definitivt bättre i de här lurarna, trots att de inte är riktiga in-ear. Visst, det är inte direkt hifi, men inte low-fi heller. Samtal låter helt ok, men om du är ute och promenerar på stan kommer du att märka att de släpper in en hel del ljud från omgivningen.

Kontrollerna är även de touch, placerade på hörlurarnas sidor. De fungerar, men att säga att de fungerar bra vore en överdrift. Så fort du kommer åt dem händer det något med volym, musik eller samtal. I bästa fall pausar du musiken eller hoppar fram en låt. I värsta fall lägger du på luren mitt under ett samtal.
Prismässigt är det inte mycket att snacka om. De här kostar under 300 kronor. Om du är ute efter ett par enkla trådlösa hörlurar och inte bryr dig särskilt mycket om hur musik låter så länge det låter, då kan det här vara för dig. Ett tips i sådana fall är du styr musiken och volymen under samtal med telefonen.

Pris: 329 kronor hos Amazon Sverige
Fler hörlurstester: