Layar Reality Browser 2.1
Wicked… awesome!
Utvecklare: Layar
Beskrivning: AR-app
Pris: Gratis
Layar är hands down något av det coolaste vi testat. Visst har vi sett augumented reality (förstärkt verklighet) i demovideor förr, men i verkligheten är det så mycket mer.
Kombinera kameran i luren, gps-mottagaren och ett valfritt lager (Google, Wikipedia, Flickr, Brightkite och en hel drös andra) och du får upp det som kameran visar och även intressepunkter baserat på vilket lager du valde direkt på skärmen.

+
Ett ord: ASGRYMT!
–
Androidlurar behöver bättre kamera och mer exakt gps omgående!

Wikitude World Browser
Layar lite
Utvecklare: Mobillzy
Beskrivning: AR-app
Pris: Gratis
Wikitude är mer eller mindre precis samma sak som Layar, fast med enbart Wikipedias intressepunkter, vilket gör det hela lite tråkigare. Här kan du dock välja att lista närbelägna platser antingen genom kameralinsen, men också via en vanlig 2d-karta eller lista.
Inte alls lika kul som Layar, men du kan ta bilder med kameran som automatiskt skriver in adressen du befinner dig på direkt på bilden. Ungefär som vi alltid hoppats på att geotaggning skulle ha funkat i alla lägen redan från start.

+
AR är hur coolt som helst, dessutom är fototaggningen trevlig
–
Inte alls lika många alternativ som Layar

10001 cocktails
Skål!
Utvecklare: Red Droid Software
Beskrivning: Drinkrecept
Pris: Gratis
Att testa nya drinkar är alltid en intressant sysselsättning, och med Drunkblocker installerad är det bara att köra på. 10001 cocktails är precis vad det låter som; på håret över tio tusen drinkrecept för alla sorters sprit.
Som ett snabbt referensmaterial ute på krogen är det klockrent, även om vi saknar drinkböckernas klassiska förklaringar och historier bakom drinken och miljön runt den. Men för att vara gratis ska vi inte klaga det minsta.

+
Sjukt många recept
–
Med så många recept går det inte att få för många sätt att sortera drinkar på

Pedometer
These boots are made for walking
Utvecklare: Levente Bagi
Beskrivning: Stegräknare
Pris: Gratis
Med rörelsesensor i telefonen är en stegräknare en baggis att programmera, att göra det bra är en annan femma. Just den här stegräknaren har inställningar för precis allt du kan önska dig, så när du väl ställt in den är den ett riktigt bra komplement till din träning.
Du kan till och med ställa in den för att snacka med dig, för att tala om promenerad sträcka med jämna mellanrum eller för att hålla dig i en viss takt. Nackdelen?
Programmet måste vara aktivt på skärmen och stänger du ner skärmen slutar räknaren ticka. Batteritorsk snabbt som attan alltså.
+
Bra inställningsmöjligheter
–
Suger batteri då skärmen måste vara påslagen konstant

Droid Comic Viewer
Seriösa serier
Utvecklare: Robot Comics software
Beskrivning: CBZ/CBR-läsare
Pris: Gratis
Dailystrip var en given kandidat under kategorin entertainment på grund av dess inriktning på enbart seriestrippar. Lite mer seriös serietidningsläsning är en given livsstilsprodukt.
Läser du serier på datorn har du garanterat kommit i kontakt med cbz/cbr-formaten och det här är en mobil läsare för dessa. Och den fungerar faktiskt över förväntan. Att zooma och scrolla runt på enskilda sidor fungerar utan problem.
Den stora nackdelen är hastigheten, för det kan ta sin lilla stund att både läsa in, växla sida och zooma på sidorna. Sett till att formatet från start är ganska otympligt är det dock mer en fråga om haltande hårdvara.
+
Mobil serieläsning rockar!
–
Cbr-stödet är lite halvdant just nu, småseg hantering

Prisjakt
Shoppa loss
Utvecklare: XMS Developers
Beskrivning: prisjämförelse
Pris: Gratis
Somliga påstår att shopping är en livsstil, så givetvis passar Prisjakts app in här. För prismedvetna är det här programmet ovärderligt. Antingen textsöker du på en vara du vill ha koll på, eller så använder du kameran för att scanna in streckkoden.
Det går riktigt fort att få fram en resultatlista och att navigera vidare in bland butikslistorna för varje produkt är minst lika snabbt.
När du hittat en webshop som har varan i lager kan du direkt skickas vidare till företagets hemsida (via standardwebbläsaren).

+
Snabb
–
Inget speciellt

Iglaset
Hitta middagsvinet
Utvecklare: Markupartist
Beskrivning: alkoholsök
Pris: Gratis
Tillverkarna bakom iglaset.se påstår sig själva ha Sveriges största databas för alkoholhaltiga drycker. Mobilapplikationen tar till vara på denna databas och låter dig söka på all sorts alkohol. När du hittat en dryck kan du läsa användarrecensioner, få varans nummer på systembolaget (om den finns) och dessutom få upp drycken på den vanliga hemsidan via webbläsaren för ännu mer information.
Ett klockrent sätt att hitta nya favoriter, även om vi gärna hade haft lite mer mastiga förklaringar kring dryckerna.
+
Stor databas
–
Informationen kring dryckerna kunde ha varit bättre

Aldiko book Reader
Bärbart bibliotek
Utvecklare: Aldiko
Beskrivning: E-boksläsare
Pris: Gratis
Kan du läsa serietidningar i din Androidlur så kan du givetvis läsa böcker. När det kommer till böcker finns det nästan lika många apps som det finns tillgängliga böcker.
Många använder sig av Google Books eller andra public domain-titlar för att generera ett stort gratisbibliotek. Nackdelen med många av dessa är att de helt enkelt är en simpel genväg som öppnas i en webbläsare och inte alls någon riktig bokapplikation.
Aldiko är däremot på riktigt. Här kan du göra alla former av inställningar du vill gällande textfärger, typsnitt och bakgrundsfärger för att få en så bekväm läsarupplevelse som möjligt och givetvis kan du bokmärka sidor för att återuppta läsningen senare (något webbläsarlänkarna helt saknar).
En fuling är dock att Aldiko inte talar om när boken är gratis eller ej, utan du kan läsa nästan halva boken innan du uppmanas att köpa den. Detta verkar dock bara gälla ett fåtal böcker i deras bibliotek.
+
Bekvämt gränssnitt
–
Får alla böcker att verka gratis vid första anblicken

Places Directory
Grym tjänst, men klent innehåll
Utvecklare: Google
Beskrivning: Platssökning
Pris: Gratis
Kolla din position, välj vad du vill hitta och farbror Google visar vägen, åtminstone i teorin. Appen i sig är det absolut inget fel på, utan sökningarna går blixtsnabbt och ger all info du kan tänkas vilja ha.
Nackdelen är att Google själva inte varit speciellt pigga på att hålla uppdateringarna för Svedala speciellt bra, så mycket saknas i deras databas.
+
Snabb
–
Uppdatera Places rejält omgående Google!

My Tracks
Träna med Google
Utvecklare: Google
Beskrivning: Träningsassistent
Pris: Gratis
När Google ändå har snickrat ihop det eminenta Google Maps är en sak som My Tracks en smal sak att lägga till. Slå på gps-mottagaren och ge dig ut på joggning, cykling eller vad du nu vill och My Tracks sparar all tänkbar info om din träningsrunda som du sedan kan ladda upp till Google maps.
Inte lika detaljerat som exempelvis Nokias Sports Tracker, men gott nog för de flesta.

+
Snabbt, enkelt och detaljerat
–
När kommer pulsmätaren?

Jogtracker
Träningskompis
Utvecklare. Highway North Interactive
Beskrivning: Träningsassistent
Pris: Gratis
Skapa ett konto, slå på gps-mottagaren och ge dig ut. När du är klar laddar du upp din runda till utvecklarens hemsida. Tyvärr slutar det där, du kan visserligen lägga till vänner och göra lite andra communityfunktioner, men du är helt och hållet befriad från övriga detaljer utöver tid och sträcka.
+
Snabböversikt över träning
–
Ingen detaljerad info

Fler tips på appar att testa i vårt megatest